Main menu

Zurroball

In Zurroball is het de bedoeling dat je punten scoort door het balletje als het ware hoog te houden met je muis. Laat je het balletje boven het streepje in de lucht uitkomen, dan scoor je punten. Deze punten zijn veiliggesteld. Raak je de grond, dan verlies je en al je behaalde punten en een leven. Je hebt drie levens tot je beschikking, daarna ben je dus game over.

 

Ik zal beginnen om de puntentelling uit leggen. Deze is vrij ingewikkeld, maar tijdens het spelen zul je vanzelf doorhebben waar jij de meeste punten mee kunt scoren en waarmee niet.

– Freestyle. De freestyle houdt in gewoon recht op de bal klikt, waardoor deze recht omhoog gaat. Per keer dat je klikt, scoor je hier 1 punt mee.
– Left Zurro of Right Zurro. Dit houdt in dat je met je bal de zijkant raakt. Het levert je 3 punten op.
– Around the World. Je scoort een around the world als je de bal van de linker muur in een keer naar de rechter muur weet te krijgen. Je krijgt hier 10 punten voor.
– Grounder. Als je de bal omhoog weet te brengen net voordat hij de grond raakt, kun je een grounder scoren. Je verdient hier 10 punten mee.

Als je Zurroball opstart zie je dat er vijf ballen zijn waaruit je kunt kiezen. De originele Zurroball, de Snot ball, de Metal ball, de Energy ball en de Eye ball. Daarnaast is er nog een speciale zesde ball, de Grundo ball, waar ik zometeen op kom. Eerst zal ik van iedere bal zijn eigenschappen bespreken.

 

De Zurroball is een van de makkelijkste ballen om mee te spelen. Het is een langzame, zware bal. Vooral de gewone freestyle en de Zurro’s zijn handig om te maken. Een Around the World is lastiger te maken, vanwege de snelheid van de bal. Een Grounder is vrijwel onmogelijk, omdat je de bal zo laag moet brengen dat je vaak een leven verliest.

 

De Snot ball is een kleine bal, die een wat verend effect heeft. Hij gaat snel naar beneden en ook snel weer omhoog als je erop klikt. Hij bereikt een grote hoogte. Het is een veel lastigere bal om mee te spelen. Wel is een Around the World hiermee makkelijker, omdat er een veel hogere snelheid mogelijk is.

 

De Metal ball is een hele zware bal, die moeilijk omhoog te krijgen is. Klik je erop, dan gaat hij maar een klein stukje omhoog. Het voordeel is wel dat je daardoor snel en vaak achter elkaar kunt klikken, waardoor je veel freestyles kunt scoren. Grounders zijn hier ook mee te maken, zolang je de bal op een verticale lijn omhoog en omlaag weet te brengen. Dit doe je gewoonweg door heel fanatiek op te klikken, dan gaat hij vanzelf wat omhoog. Naar de zijkanten van het scherm gaan, moet je hier niet proberen, dat gaat erg lastig en je zult snel een leven verliezen. Maar toch kun je met deze bal vrij snel een behoorlijk aantal punten scoren.

 

De Energy ball is een redelijke bal. Hij lijkt klein, maar aangezien je ook op het energieveld rondom de bal kunt klikken, valt dat heel erg mee. Via de freestyle kun je dan ook erg makkelijk punten scoren. Ook de Grounder moet lukken. Een Left of Right Zurro is mogelijk om te maken, maar een Around the World is hier onmogelijk. Dit komt omdat de bal een soort afwijking heeft vanwege het energieveld. Als je de bal tegen de muur aanstoot, zal hij niet terugkomen op de plaats die je verwacht. Door de lage snelheid is dit hij wel weer op te vangen. Hiermee kun je dus wel makkelijk punten scoren, maar het is een tijdrovend werkje.

 

De Eye bal vinden de meeste mensen erg vervelend. Toch vind ik dat zelf erg meevallen, als je ten minste op een langzame computer speelt. Met deze bal kun je erg makkelijk een Around the World krijgen en ook de Left en Right Zurro’s gaan makkelijk. Daardoor krijg je snel punten. Maar de bal heeft een ontzettend hoge snelheid, waardoor je vaak moeite hebt om hem bij te houden en je gemakkelijk een leven verliest. Maar zoals ik al zei, op een langzame computer merk je hier veel minder van. Helaas leidt het knipperen van het oog mij altijd erg af.

 

De laatste bal die ik bespreek is een speciale en het is de meest perfecte bal. Het is… de Grundo bal. Om toegang te krijgen tot deze bal, klik je in het beginscherm op het ronde, blauwe N-labeltje op de ronddraaiende Grundo. Je hebt nu dus die Grundo als een bal, die driftig ronddraait. Je hebt een erg groot veld om op te klikken en het maakt de meeste trucs erg makkelijk om uit te voeren. Met name de Grounder is hiervoor geschikt, aangezien je de bal niet erg laag hoeft te brengen om deze te maken. Maar ook alle andere trucjes zijn prima met deze bal te maken. Probeer het maar eens uit, je zult hem zeker fijn vinden.

 

 

Tips:
– Dit spel is het makkelijkst op een langzame computer. Als je juist een snelle computer hebt, kun je het beste meerdere flashgames tegelijkertijd openen (neem bijvoorbeeld Black Pawkeet Slots erbij), waardoor het spel toch langzamer speelt.

– In dit spel is het heel belangrijk je concentratie niet te verliezen. Klik je naast de bal, dan verlies je al snel een leven. Probeer je concentratie dus te bewaren. Een tip hiervoor is dat je het spel op fullscreen zet. Alles is dan wat uit proportie en de bal is erg groot, waardoor je je wat beter kunt focussen.

– Zoek je favoriete bal uit. Iedereen denkt hier namelijk anders over. Probeer ze allemaal uit en je merkt vanzelf welke je het fijnste vindt.

– Er zijn verschillende geluiden die staan voor de verschillende trucs die je uitvoert. Sommige mensen vinden het erg fijn om deze geluiden te horen, zodat ze meteen weten wat voor score ze kunnen verwachten.

– Om de maximale 1000 neopoints te krijgen, hoef je maar 334 punten te halen. Als je eenmaal het gevoel hebt ontwikkeld voor dit spel, moet dat goed te doen zijn. Ga je echter voor een trophy, dan ben je heel wat langer bezig, aangezien vaak scores van 60,000 punten op de highscorelist te vinden zijn. Neem er ook ruim de tijd voor. Het kan uren duren.

 

Veel succes met dit spel!

–4ni74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dagelijkse dingen

FacebookTwitter