Main menu

The Castle of Eliv Thade

Dit spel is niet meer te spelen op Neopets.com

 

“The castle of Eliv Thade” is een spel dat je op de nederlandse versie van Neopets niet in de spelletjeskamer kunt vinden. Maar je kunt het dan bereiken via de volgende link:

Klik


In “The Castle of Eliv Thade” is een puzzelspel met moeilijkheidsgraad moeilijk. Maar omdat er hele handige hulpmiddelen voor te vinden zijn kan iedereen het, zelfs mensen die erg slecht engels spreken. De bedoeling van het spel is dat je een zogeheten anagrammen oplost, dit om je poppetje te mogen verplaatsen en alle voorwerpen uit de verschillende kamers op te halen en daarna moet je naar “The Crypt” (rechtsonder) om het spel uit te spelen . Een anagram in dit spel is een combinatie letters die in een andere volgorde een woord vormen. Een voorbeeld van zo’n anagram is ‘aeetorv’. Om erachter te komen wat dit welk woord dit moet zijn typ je dit anagram in op de volgende pagina

Klik


Nadat je het woord hebt ingetypt klik je op ‘anagram’ en je ziet de oplossingen verschijnen. Typ nu de oplossing in bij eliv thade en je kunt weer verder. Mochten er meerder oplossingen zijn, dan zijn meestal alle oplossingen goed en maakt het niet zoveel uit welke je kiest. Maar als je hier niet zeker van bent kun je altijd eerst om een hint vragen. Het spel geeft dan de eerste letter van het woord en daarna de 2e (als je voor de 2e keer om een hint vraagt). Helaas is er maar een beperkt aantal hints in het spel. Voor 1 extra hint kun je ‘rehaxtint’ intypen (wat inderdaad een anagram voor extra hint is).

 

Soms is het zo dat een anagram niet word opgelost door de anagram oplosser hierboven. Dit kan komen doordat het een vreemd woord is, of een woord dat bij neopets hoort en niet in de engelse taal. Mocht dit gebeuren, dan gebruik je deze anagram oplosser.

Klik


Deze oplosser heeft alleen woorden die niet bij de gewone anagram oplosser staat. Met behulp van deze twee oplossers moet het niet al te moeilijk zijn om het spel uit te spelen.

 

Voor de Avatar/Trofee:
Als je de avatar van dit spel wil halen moet je 1200 punten halen. Dit zal je niet lukken als je alle items hebt verzamelt dus zul je voordat je naar “The Crypt” gaat eerst wat heen en weer lopen om meer punten te verzamelen. Mocht je voor de trofee gaan heb je waarschijnlijk meer punten nodig en zul je dus langer moeten blijven lopen. De punten die je hebt staan onderin het beeldscherm, en voor het uitspelen van het spel krijg je er 350 punten bij, dus voor de avatar moet je 850 punten hebben verzameld voordat je het spel uitspeeld.

 

Algemene Hints:
* Speel het spel altijd op Hard. Want daarbij krijg je meer punten dan bij easy en voor de anagram oplossers maakt het niet veel verschil
* Sta niet op de tegels met een barst erin, er is een 50% kans dat je valt en dat kost je een leven terwijl dat niet nodig is.
* Doe, waar mogelijk, altijd stappen van 3 hokjes, want dat levert de meeste punten op. (Je kunt niet zonder stoppen door ee n kamer heenlopen
*Zorg ervoor dat je oplet bij het intypen van de woorden. Het kan je levens kosten als je iets verkeerd intypt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dagelijkse dingen

FacebookTwitter