Main menu

Stockmarket

Het doel van de stockmarket is het kopen van aandelen om deze vervolgens met winst weer te verkopen.


Hoe begin ik?
Je gaat naar de frontpage op neopets, hier klik je op Neodaq Index. Nu is het tijd om aandelen (stocks) te kopen, klik op “Buy” en dan “click to list”. Hier kom je op de pagina van alle aandelen in neopia, het is nu aan jou om een aandeel uit te zoeken die erg laag staat, zodat je er het meeste winst mee kan maken. Aandelen van onder de 15 kun je helaas niet kopen. Zoek dus naar een aandeel die 15 waard is (onder het kopje “Curr”) is die er niet, zoek dan naar 16 enz. Laat je absoluut niet beïnvloeden mensen die zeggen dat bepaalde aandelen zullen gaan stijgen. Niemand weet wat er gaat gebeuren, de hele stockmarket is compleet random!Dus heb je er één van 15 of 16 gevonden? Klik dan op de afkorting van het aandeel en hierna nog een keer op de naam.
Nu kom je bij de pagina waar je moet gaan beslissen hoeveel je er wilt kopen.


Hoeveel aandelen moet ik kopen?
Als je niet erg veel geld wilt besteden en je NP hard nodig hebt kun je ervoor kiezen om niet de maximale 1000 aandelen te kopen, anders zou ik zeggen: koop altijd het maximum! Het is een goede manier om NP te sparen om zo iedere dag 15.000 NP te verdienen die op een gegeven dag ineens veel meer waard is geworden!


Wat nu?
Nu komt de factor geduld erbij kijken. Het is niets anders dan afwachten tot je aandeel van waarde veranderd. In principe wordt de stockmarket ieder half uur geupdate, maar lang niet alle aandelen veranderen dan ook echt van waarde.


Ze dalen..
Wees niet bang er is niets aan de hand! Je aandelen zullen altijd weer gaan stijgen, je zult alleen geduld moeten hebben. Er is wel een heeeele kleine kans dat het bedrijf failliet gaat, maar de laatste keer was een jaar of 4 geleden. Dus daar hoef je je zeker niet druk over te maken.


Ze stijgen!
Gefeliciteerd! Nu moet je zelf aan beslissen of je ze wilt verkopen. Als je snel NP nodig hebt, kun je ze natuurlijk gewoon verkopen, het is tenslotte altijd winst. Het beste is om met jezelf een verkooppunt af te spreken, zoals 30, 45 of 60 voor de echte doorzetter.


Heel veel succes ermee!
1 laatste tip: verkoop NOOIT je aandelen als ze in de min staan! Ze zullen altijd weer gaan stijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dagelijkse dingen

FacebookTwitter