Main menu

Hannah and the Ice Caves

1. Besturing

De besturing van het spel is heel simpel. Je gebruikt de pijltoetsen om Hannah of haar hulpje Armin te laten lopen, naar links en rechts. Druk op de pijltoets naar beneden om te bukken en naar beneden te kijken, en op de pijltoets omhoog om naar boven te kijken. Je kan springen door op de spatiebalk te drukken. Als je wilt wisselen tussen Hannah en Armin, druk je op de ‘s’ toets op het toetsenbord. Als je eerst met Hannah speelde, blijft ze staan op de plek waar ze was, en kan je met Armin spelen. Hannah zal blijven staan totdat je weer terugschakelt.

 

2. Doel van het spel
Het doel van elk level is om alle schatten te verzamelen, en de deur te bereiken met Hannah en Armin. Je mag hierbij niet afgaan. Je gaat af als je stekels (stalagmieten en stalactieten) aanraakt, als je een vijand aanraakt, als Armin kopje ondergaat in water, als vliegende pijlen je raken, als dynamiet je raakt, enz. Als je één keer iets doet waardoor je afgaat, verlies je gelijk een leven, en begin je weer aan het begin van het level. Je hebt vier hartjes, en dat zijn vier levens. Als je alle schatten hebt verzameld in een level, mag je naar de volgende. Als het Game Over is (dat gebeurd als je al je levens kwijtraakt), kan je je score insturen. Je kan ook Play Again doen, en het level waar je was weer kiezen.

 

In deze guide beschrijf ik hoe je alle levels uitspeelt. Je kan levels op verschillende manieren halen, maar dit zijn mijn manieren, zoals ik het gehaald heb. Maar je bent vrij om het op je eigen manier te halen.

 

Level 1 – Hannah
Dit is een introductie level, waarin je bekend wordt gemaakt met de bewegingen van Hannah. Je merkt al snel dat ze erg hoog kan springen. Je moet dus altijd uitkijken dat ze haar hoofd niet stoot aan een stalactiet. Ook kan Hannah, in tegenstelling tot Armin, zwemmen. Kijk wel naar de luchtbubbels. Als ze allemaal weg zijn, verdrinkt Hannah omdat haar adem op is. Ga regelmatig omhoog om lucht te happen.
Speel het hele level met Hannah. Loop naar rechts, en spring op het verhoogde deel. Spring er af, en zorg dat je over de stekels heen springt. Ga verder naar rechts, en spring over de drie stekels heen. Spring een beetje op het laatste moment, maar natuurlijk niet té laat. Spring het water in, en zwem naar de drie schatten die rechtsonder verborgen zitten in het water. Zwem terug naar het wateroppervlakte, en spring aan de rechterkant op het land, om de twee laatste schatten die daar liggen te pakken. Zwem terug naar links, spring weer over de drie stekels heen, spring op het verhoogde deel, en ga door de deur die nu open is. Schakel over naar Armin, en loop met hem ook door de deur.

 

Level 2 – Armin
In dit level wordt geintroduceerd wat Armin kan. Armin lijkt zwakker te zijn dan Hannah, omdat hij verdrinkt als hij in water gaat, en omdat hij veel minder ver kan springen. Hij kan wel door ijstunnels kruipen, en lopende vijanden verslaan door tegen ze aan te lopen. Let op dat jíj tegen ze aanloopt, en dat jij niet stilstaat en dat zíj tegen je aanlopen. Dan ben je af. Zorg dat je in bewegen bent, en tegen ze aanloopt, rent, springt, of op ze valt.
Kruip door de ijstunnel links van je, door op de pijltoets naar beneden te drukken en op de pijltoets naar links te drukken. Eenmaal in de tunnel laat je de toets naar beneden los. Als je uit de tunnel komt, ga je verder naar links en loop je tégen de vijand aan die daar loopt. Pas op dat hij niet tegen jou aanloopt. Als het goed is heb je hem verslagen, en kan je naar het verste deel van het level om alle vijf de schatten te pakken. Ga weer terug naar de nu open deur door de ijstunnel, en ga erdoorheen met Hannah en Armin.

 

Level 3 – Icy Boulders
Dit level is gelijk een stuk moeilijker, en introduceerd de ‘boulders’, grote ronde stenen die je kan rollen. Ga met Hannah een stukje naar rechts, maar niet over de stekels. Spring op het laagste platform (je kan erdoorheen springen), en duw de boulder, naar rechts, van het platform af. Spring dan naar links, naar het kleine platform met de schat erop. Je moet echt op het laatste moment springen, als je op het uiterste randje bent. Als het niet lukt, probeer je het nog een keer. Ga dan, met de eerste schat in je pocket, terug naar dat laagste platform, en gebruik het kleine platformpje daarboven als tussenstap naar het grotere erboven. Om daar op te komen moet je een beetje aan de linkerkant van het kleine platform staan. Pak de schat, en duw de boulder er naar rechts af. Spring dan naar het hoogste platform. Als de blauwe vuurbal op je af komt, moet je naar beneden drukken en dus bukken, anders ben je af. Pak de schat en duw de boulder er naar rechts af op een moment dat de vuurbal niet in de buurt is. Ga ib het midden van het platform staan, en spring er naar rechts af, op een moment dat de vuurbal aan de linkerkant is. Land op allerrechtste platform (Hoe vaak heb ik wel niet ‘Platform’ gezegd in deze uitleg? 10 keer!). Ga helemaal aan de rechterkant van het ‘platform’ staan, en spring er af, naar links toe. Zorg dat je land op het middelste platform. Pak de schat, en duw de boulder er naar links af. Loop van het platform af, richting de deur(naar rechts, dus). Ga bij de deur staan, en schakel over naar Armin. Armin moet ook naar de deur. Als je alle boulders goed op de grond hebt gegooid, zijn er nog maar twee stekels over. Daar moet je overheen springen met Armin. Je moet behoorlijk ver springen, en spring dus pas op de laatste boulder. Maar neem geen onnodig risico.

 

Level 4 – Volley of Arrows
Weer een introductie level, dit keer over het gebruik van pijlen. Als je een kist met een pijl aanraakt, schiet de pijl in de richting waarin hij wijst. Als hij een andere kist met pijl aanraakt, zal die ook afgaan. Zo ontstaan er dus kettingreacties. Pijlen kunnen ook ijzeren kratten, normale kratten, boulders, kratten dynamiet, en ijzeren kratten dynamiet kapot schieten. Pijlen zijn erg belangrijk in Hannah en de IJsgrotten.
Spring met Hannah tegen de eerste pijl die je tegenkomt, en negeer de ijstunnel voor nu. Spring over de ijzeren kratten heen, en activeer de twee andere pijlen ook. Kijk bij de laatste uit, want daar vallen twee boulders uit. Schiet hem dus af, en spring daarna gelijk opzij. Pak de schat die op de boulders ligt, en schakel over naar onze Armin. Krijp door de ijstunnel, en activeer alle pijlen, behalve de middelste (de derde), want als je naar boven kijkt zie je dat het een val is. Pak de vier schatten als alle pijlen zijn geschoten, en ga samen met Hannah naar rechts, door de de deur die nu open is.

 

Level 5 – It’s Dynamite!
‘It’s Dynamite’ is tijdelijk de laatste introductie grot. Zoals de naam al zegt, dit level gaat over ‘Dynamiet’, maar het level bevat ook nog iets anders ‘niewus’. Dynamiet in normale kratten kunnen Hannah en Armin activeren, maar dynamiet in ijzeren kratten kunnen alleen geactiveerd worden door ander dynamiet, of door pijlen. Loop als Hannah tegen het dynamiet aan in de normale krat. Je ziet dat als je er tegenaan loopt, het naar één kant vliegt. De ijzeren dynamiet muur ontploft, en je kan doorlopen. Maar wacht tot de twee boulders en twee schatten zijn gevallen, en schakel over naar Armin. Pak met hem de twee schatten, en loop tegen de vijand aan. Laat hem wachten vóór het ijzeren blok, en schakel terug naar Hannah. Spring tegen de pijl aan, achter het ijzeren blok, en laat de zee van schatten op je neerdalen. Grijp de vijf schatten, en ga naar de deur. Je zou denken dat dit de laatste schatten zijn, maar de deur is nog niet open. Loop naar het deel helemaal aan de rechterkant van het level, en kruip, als Hannah, tegen de ‘muur’ aan. Maar je kruipt door een tunnel, en in beeld verschijnt het woord ‘Secret Area’. Ja, het is inderdaad een Secret Area. Dat zijn tunnels, gangen, of kamers, die je niet kan zien. Nouja, aan het begin van het spel zie je nog kleine gaatjes(zoals nu dus), maar straks zie je helemaal niets meer. Kruip verder, en spring op het platform in deze ‘nieuwe kamer’. Activeer de pijl, laat alles ontploffen, en pak de schatten. Als je een extra leven wil, schakel dan over naar Armin, en ga ook naar de kamer. Kruip verder door een tweede secret area aan de rechterkant, op dezelfde hoogte, en pak het hartje. Ga anders met Hannah terug, en ga door de deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dagelijkse dingen

FacebookTwitter