Main menu

Godori

Er zijn 48 kaarten. 10 liggen er aan jouw kant en 10 aan de kant van je pet. De rest ligt op de stapel. Deze 48 kaarten zijn onder te verdelen in 12 groepen; hier zie je welke kaart in welke groep hoort.
Er zijn gewone kaarten (wereldkaarten), Altodor cup kaarten, petpet kaarten, en Neopets kaarten.  Dus in de groep Haunted Woods:

Je scherm met uitleg van wat alles is:

De bedoeling is dat je 50 of meer punten scoort. Dit doe je niet in één keer, maar als al je kaarten op zijn (als je ze alle 10 hebt gespeelt) begin het spel opnieuw, maar blijft het puntenaantal staan. Dit totdat jij of je pet 50 punten hebt.

Je speelt het spel in verschillende rondes. Een ronde bestaat uit:
– je speelt een kaart uit je eigen hand (die 10 onderaan dus)
– je speelt een kaart van de stapel
– je collecteert je kaarten
– je pet speelt een kaart uit zijn hand (de 10 bovenaan)
– je pet speelt een kaart van de stapel
– je pet collecteert zijn kaarten.

Hoe speel je een kaart? Je klikt erop, en dan klik je op één van die 12 ‘open stapels’. Als de kaarten in dezelfde groep zitten (dus bv. Haunted Woods, of 1 de 11 andere groepen), kun je hem daar neerleggen. Het maakt niet uit of je een gewone kaart op een petpet kaart legt of een Altador kaart ofzo, als ze maar tot dezelfde groep horen. In het voorbeeld hierboven: de Terror Mountaint kaart (rechtsonder) kan op de Terror Mountain kaart op een van de 12 open stapels. Het maakt niet uit of de stapel waar je hem neerlegt aan jouw kant of je pets kant ligt.
Daarna speel je een kaart van de stapen, dat gaat dus automatisch. Als de kaart op een van de open stapels kan, wordt hij daar geplaatst. Zoniet, dan op een lege plek.
Nu worden je kaarten gecollecteert. Je krijgt de kaarten van de open stapels (behalve die er in het begin al lagen; de 2 Roo Island en de 2 Krawk Island in dit geval) als er 2 of 4 kaarten liggen. Als je dus een kaart neerlegt op een andere, maar daarna is de kaart van de stapel ook één van die groep, liggen er 3 en krijg je ze niet. Dan worden de kaarten pas gecollecteert als er een 4e op komt, het maakt niet uit of jij of je pet dat doet. Als je geen kaarten op de open stapels kan leggen, kies je er een van je hand en maak je een nieuwe open stapel.

De kaarten die je collecteerd hebt staan klein boven de kaarten die je in je hand hebt.
Als je er met je muis op gaat staan, kun je zien welke het zijn.

Hoe scoor je nou punten? Je puntenaantal hangt niet af van hoe je de kaarten collecteerd, maar staat hier. Je kan dan ook zien wat de speciale combinaties kaarten zijn.
Een voorbeeld: stel je hebt 13 wereldkaarten, 6 petpetkaarten, 3 neopets kaarten en 5 altador kaarten. Dat is dan: 13 wereldkaarten = 4 punten, 6 petpet = 2 punten, 3 neopets = 2/3 punten (hangt ervan af of je de Haunted Woods kaart hebt), 5 altador = 1 punt (tenzij je 3 ‘dezelfde’ altador hebt, dan is het 5 punten) = 9/10 punten.

Hopelijk is het nu wat duidelijker… Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dagelijkse dingen

FacebookTwitter