Main menu

Go Go Go

 

Iedereen heeft drie stapeltjes kaarten: De Hand*, de Face Ups* en de Face Downs*. Het is de bedoeling om als eerste je kaarten kwijt te raken. Maar je mag pas een Face Up spelen als je Hand leeg is. En pas de Face Downs als je Hand én je Face Ups leeg zijn.

Hoe raak je je kaarten kwijt? Door ze op de Stack* te leggen.

Als je het spel begint, ben je aan de beurt. Je mag nu kaarten op de Stack leggen. Je kan een kaart leggen, als deze gelijk of hoger is dan de kaart die er op dat moment ligt.

De volgorde is gewoon 2-3-4-5-6-7-8-9-10-Jack-Queen-King-Ace. Je kan meerdere kaarten spelen, maar dan moeten ze wel allemaal hetzelfde zijn, dus je speelt bijvoorbeeld 2 achten. Het aantal kaarten dat je hebt gespeelt, krijg je terug van de Draw*-stapel, net zolang tot deze op is. Daarna krijg je er geen meer bij, en kun je als je Hand leeg is aan de Face Up kaarten beginnen. Deze worden niet aangevuld. Je kunt maar één Face Up-kaart tegelijk spelen. Als je ze alledrie kwijt bent, en het is je beurt klik je een kaart van de Face Down-kaarten aan. Als ook alledrie die kaarten gespeeld zijn, heb je gewonnen.

Wat maakt het spel zo moeilijk? Je kan niet zomaar elke kaart op de Stack leggen. De kaart moet even hoog of hoger zijn, maar dat niet alleen. Er zijn nog wat meer voorwaarden.

 

Je kan overal een twee op leggen, het maakt niet uit wat voor kaart er op dat moment boven op de Stack ligt, BEHALVE als het een 3 is. Dus 2-en kunnen op alles behalve een 3.

Als er op de Stack een 3 ligt, moet de volgende speler een oneven kaart spelen. Op een 3 kan dus alleen een 3/5/7/9/Jack/King.
Als er op de Stack een 4 ligt, moet de volgende speler een even kaart spelen. Op een 4 kan dus alleen een 4/6/8/10/Queen/Ace.
Als iemand een 10 speelt, gaan alle kaarten van de Stack weg en mag diegene nog een keer.
Als iemand vier dezelfde kaarten speelt, gaan alle kaarten van de Stack weg en mag diegene nog een keer.
Ook als iemand niet vier dezelfde kaarten heeft, maar er liggen al twee dezelfde kaarten op de Stack en hij speelt de overig twee, gaan alle kaarten van de Stack weg en mag diegene nog een keer. Dus als er twee 7’s liggen en iemand speelt nog twee 7’s.
Als iemand aan de beurt bent, en hij kan geen kaart op de Stack liggen (bijv. er ligt een 3, en hij heeft een 2, een 6 en een Ace), krijgt hij alle kaarten die in de Stack zitten (als je dat zelf bent klik je op ‘Pick Up Pile’*) en is de volgende aan de beurt.

Zijn de kaarten van je hand op (als de Draw-stapel leeg is en je er geen kaarten meer bij krijgt als je iets uit je Hand hebt gespeelt) begin je aan je Face Ups. Eén tegelijk, als je niet kan moet je weer de hele Stack pakken. Je Hand moet dan eerst weer leeg zijn voordat je de volgende Face Up kan spelen. Zijn je Face Ups op, en is je Hand leeg, kun je aan de Face Downs beginnen. Je weet dus niet wat ze zijn; je klikt er gewoon een aan en hoopt dat hij kan. Als hij kan heb je geluk en wacht je tot je volgende beurt om een kaart te spelen. Heb je pech, krijg je de Stack en moet je eerst weer je Hand leegspelen om een volgende Face Down te kunnen spelen.
Je kan zien wat de Face Ups van de anderen zijn, dus je kunt daar op letten als je een kaart speelt. Ligt er op de Stack een 2, en de volgende tegenstander is met zijn Face Ups bezig (let daar wel op, anders zit je voor niks moeilijk te doen Razz) en hij heeft een 6, een 8 en een 10, en je hebt twee 7’s en een 3, dan speel je de 3 omdat op de 7 een 8 kan, maar op jouw 3 kan hij alleen oneven kaarten leggen, en die heeft hij niet. Let daar dus op als de volgende speler bij zijn Face Ups is.
Als je als eerste al je kaarten kwijt bent, ga je door naar de volgende ronde. Ben je als tweede je kaarten kwijt, ga je niet door naar de volgende ronden maar win je wel NP. Ben je als laatste je kaarten kwijt, heb je verloren.

 

* In het Nederlands:
Your Hand-Jouw Set
Face Up-Prent naar beneden
Face Down-Prent naar Boven
Stack-Stapel
Draw-Trekken
Pick Up Pile-Stapel Oppakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dagelijkse dingen

FacebookTwitter