Main menu

Flycatcher

 

 

In Flycatcher speel je een hongerige quiggle die moet eten. Er zijn 10 levels, en als je ze allemaal hebt uitgespeeld, krijg je nog een bonus van 100 punten. Maar als je halverwege afgaat, krijg je die bonus dus niet. Je begint met drie levens, er gaat een leven vanaf als:

 

• Je door een bij gestoken wordt.
• Een vlieg je aanraakt.

 

Besturing
De besturing is gemakkelijk: pijltje naar links is naar links, pijltje naar rechts is naar rechts, en de spatiebalk laat de tong uitschieten.

 

Eten
Er zijn drie dingen die je kunt eten: de vliegjes, de bijen en de bloemen:

 

Bloem ( elke kleur ) 1p
Gele vlieg 2p
Rode vlieg 5p
Paarse vlieg 10p
Gele bij 20p
Rode bij 20p
Paarse bij 20p

 

Je vangt iets door het met het puntje van je tong aan te raken. Bloemetjes houden de tong tegen. Als een vliegje tegen het midden van de tong vliegt, vliegt hij gewoon door.

 

Strategieën
Nu gaan we wat strategieën toepassen, anders redt je de top 100 nooit en win je al zeker geen prijzen.

 

De kleuren van de vliegen zijn heel belangrijk! De volgorde is altijd:

 

• Rode vlieg
• Gele vliegen
• Paarse vlieg

 

Dit moet je onthouden: Er is altijd 1 rode vlieg vooraan, 1 paarse vlieg achteraan en daartussen de gele vliegen. Met nog maar 2 vliegen krijg je 1 rode vooraan en 1 paarse achteraan en een losvliegend vliegje is altijd rood.

 

Waarom is dit zo belangrijk? Wil je echt punten scoren dan eet je alleen de paarse ( of dat probeer je). Als je een paarse heb gegeten, wordt de achterste weer paars. Bij 12 vliegen kan je dan 115 punten scoren: 11×10 = 110 + 1 × 5 = 115. Eet je alleen maar gele, dan krijg je maar 30 punten. Het is misschien moeilijk, maar je moet het wel proberen, dan scoor je in ieder geval hoger. (lukt dit je niet? Misschien moet je dan maar voor een andere trophy gaan)

 

Als je een gele vlieg eet, splitst de slinger zich en gaat de ene helft de andere kant op. Als je een rode eet gaat de hele slinger de andere kant op. Eet je een paarse dan gebeurd er niks.

 

Nu wat over de bloemetjes. Je denkt misschien dat het niet veel oplevert, maar eet je 5 bloemen heb je toch alweer 5 punten erbij. Je moet wel 5 keer happen voordat je er een op hebt. Begin daarom met de onderste bloemetjes, dan hoeft die tong niet de hele tijd van onder naar boven. Dit heeft nog een groter voordeel: Verwijder je de bloemetjes van de onderste rij, dan moeten de vliegjes daar langere banen maken. Meer tijd om te richten op die paarse vlieg .

 

Dan nu de bijen. Ze kunnen gewoon over de bloemen vliegen, en ze veranderen plotseling van richting. Ze zijn het zeker waard om te vangen, maar je moet uitkijken dat ze niet plotseling van richting veranderen en je steken. Als je dus niet zeker weet dat je hem kunt vangen, ontwijk hem dan.

 

Tips
Dan nu nog wat tips:

 

• Verlies je in het eerste level ( of in het tweede als je echt serieus wilt winnen ) begin dan gewoon opnieuw.
• Begin in de eerste 3 á 4 levels pas met schieten als de bijen onderaan zijn, dan kan je beter mikken.
• Als een slinger onderaan is, moet je bij de eerste beginnen en op de spatiebalk blijven drukken ( heel snel drukken ), dan krijg je de hele rij in een keer weg.
• Voor nog meer punten moet je jezelf laten afgaan in ronde 10 als je nog levens over hebt. Als je nog een leven overhebt typ je: deliciousflies ( 1× per spel ) dan krijg je een leven erbij. Maar ik had een paar keer dat ik al mijn levens terugkreeg, maar ik weet niet of dat nou een foutje van het spel is, of dat dat te maken heeft met je level / je score.
• Nog beter presteren? Oefen dan even het typen van deliciousflies. Want: tijd is geld.

 

Hopelijk hebben jullie veel aan mijn guide, bij mij werkt mijn strategie in ieder geval wel! Veel plezier met spelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dagelijkse dingen

FacebookTwitter